Derfor øger babymassage jeres tilknytning

Når vi som mennesker rører ved hinanden, udskiller vi både oxytocin og endorfiner. Det er kærligheds- og glædeshormonerne, og ved babymassage er det både vores egen og vores babys krop, der bliver oversvømmet af de to fantastiske hormoner.

Når vi er “høje” på hormonerne, så ved vi, at tilknytningen øges. Det er helt grundlæggende derfor, at babymassage har stor værdi.

Derfor er det bare om at komme i gang med at massere – og om at kramme og nusse alt det, I har lyst til. Og mere til. For man bliver faktisk helt afhængig.

Vil din baby ikke masseres?

Men hvad gør du så, når du står der og gerne vil i gang med at massere, og baby bare ikke er med på legen?

Først og fremmest, så skal du vide, at massage ikke nødvendigvis er kærlighed ved første berøring for din baby. Nogle skal have lidt tid til at vænne sig til det. Gå derfor forsigtigt frem, og giv ikke op, hvis det ikke lykkes første gang.
Der er dog nogle ting, du kan gøre for at øge chancerne for, at din baby gerne vil masseres.

  • Skab først og fremmest et rart rum, hvor der er lunt og roligt for din baby.
  • Vælg også et tidspunkt på dagen, hvor din baby er frisk og veloplagt.
  • Nogle babyer reagerer positivt på, at du synger eller nynner en velkendt sang imens.

Vi har skabt kurset “Beroligende babymassage”, og det kan være et godt sted for jer at starte. Her lærer du en blid og afspændende babymassage, der skaber ro i den lille krop.

Du kan også finde inspiration til simple og effektive massageteknikker på vores Instagram, og det kan også være et godt sted at starte.

Lidt, men ikke alle teknikker?

Måske har du allerede købt et af vores onlinekurser og vil gerne arbejde dig igennem hele kurset sammen med din baby. Men måske er der nogle af grebene, din baby ikke bryder sig om?

Som osteopater med speciale i babyer oplever vi jævnligt, at vores små klienter ikke sætter pris på vores kærlige berøring.

Nedenfor lister vi vores bedste tips til, hvordan I får overbevist jeres lille skeptiske væsen om, at babymassage er noget af det skønneste:

  • Først og fremmest, så tal med din baby. Fortæl, hvad du har til hensigt at gøre, så I begge to er med på, hvad der skal ske.
  • Kan din baby ikke lide at ligge fladt på ryggen, kan det være mere trygt at starte i en oprejst stilling. Lad evt. din partner sidde med jeres baby i en behagelig position og prøv jer af med massage på denne måde.
  • Derefter kan det være nødvendigt at være ekstra blid. Forsøg dig frem og start meget blidt, indtil I sammen har fundet vejen, der passer jer.

    Det vigtigste er, at din baby føler sig tryg og afslappet.

    Rigtig god fornøjelse til jer. Og skriv endelig til os på mailen eller på Instagram, hvis du har spørgsmål.

    Til dig, der vil vide lidt mere

    Effekterne af babymassage og forskning

    Vidste du, at der er lavet et stort amerikanske studie omkring effekterne af  babymassage på for tidligt fødte børn?

    Studiet viser, at babys vægtkurve blev øget hurtigere, når der blev givet kontinuerlig babymassage, og der blev også fundet et nedsat stressniveau i de små kroppe. Derudover havde de babyer, der blev masseret, en kortere indlæggelsestid på 3-6 dage.

    Det bedste ved studiet var dog, at det ikke gjorde en forskel for resultaterne, om massagen blev lavet af fagpersonale eller af forældre. Så husk det derude, forældrehænder er magiske og uvurderlige.

    Lyst til at læse mere?

    Se vores andre blogindlæg

    Viden, nyttige tips & nyheder

    Lad os holde kontakten

    Der er så meget, forældre og nære omsorgspersoner selv kan gøre for at lindre baby
    Har din baby refluks, så er det værdifuldt at forsøge at løsne de mange spændinger
    Online babyosteopati kan gøre en stor forskel for den enkelte familie