Babyosteopati

Hvad er osteopati?

Osteopati er en manuel behandlingsform, der står på et naturvidenskabeligt fundament af traditionelle fag som neurologi, anatomi og fysiologi. Behandlingsmetoden blev udviklet af en amerikansk læge tilbage i 1874. Teorien bag er, at vi kan aktivere kroppens evne til at hele sig selv, hvis vi går ind og korrigerer kroppen mekanisk.

Vi bruger en række forskellige manuelle teknikker – som eksempelvis manipulationer og mobilisering af kroppens led. Derudover behandler vi det fascielle væv – det vil sige det tynde bindevæv, der forbinder alle kroppens strukturer. Alt i kroppen går ind og påvirker hinanden, så når vi får normaliseret disse vigtige områder, vil kroppen fungere bedre i sin helhed.

Hvor er osteopati i dag

I 2018 blev osteopati en autoriseret sundhedsprofession i Danmark. Dermed er vi osteopater en forlænget arm til vores hospitaler på lige fod med kiropraktik, ergo – og fysioterapi.

Vi er så stolte af, at en profession med en holistisk tilgang til kroppen endelig har fået sin accept, og der er blevet taget rigtig godt imod os. Der er sket et boom i antallet af osteopater de seneste år, og vi er glade for at kunne konstatere, at efterspørgslen er fulgt med.

Sådan arbejder en babyosteopat

Vi er trænet i at undersøge og behandle hver enkelt baby som en helhed. Og hvad betyder det så? Jo, for os betyder det, at vi sætter os grundigt ind i den enkeltes situation, og at vi bruger vores hænder til at mærke med. Derudover er den historie, som I forældre deler med os, meget vigtig for at finde frem til den enkelte babys behov.

Vi arbejder med det udgangspunkt, at kroppen hænger sammen på den fineste vis og på underfundige måder. For os er målet altid at opnå balance i kroppen – simpelthen fordi en krop i balance som udgangspunkt er i stand til at tage vare på sig selv.

Vi ser babyer og børn med alt fra refluks, søvnproblemer, forstoppelse og fordøjelsesproblemer, mavekneb, ammeproblemer, spændinger, motoriske uro og andre motoriske udfordringer, fladt baghoved og meget mere.

Kan forældre lave osteopati selv?

Osteopati er en filosofi. Altså en tilgang til behandling. Vores måde at behandle på er funderet i et ønske om at påvirke så mange af kroppens egne systemer som muligt med vores hænder. Og det gør vi ud fra en viden, som vi har brugt mange år på at tilegne os.

Derfor kan man ikke udføre osteopati 1:1 uden denne viden. Med det sagt er det i høj grad muligt for alle at bruge hænderne til at massere og berøre. Når du samtidig bliver guidet, så du gør det med høj kvalitet, mener vi, at alle er i stand til at skabe en forbedring, forandring eller ro i en andens krop. Også hos dit barn.

Viden, nyttige tips & nyheder

Lad os holde kontakten

Som osteopater med speciale i behandling af babyer og bør er vi så heldig at få mange nuttede babyfødder i hænderne
En øm eller spændt lænd er altid lækker få løsnet af kyndige osteopatiske hænder
Et blik kan sige mere end tusinde ord, og når det er en baby, der sender kærlige øjne, er det ikke til at stå for